Tina Bregant: “Vlada z vsakim aktom zabije dodatne žeblje v krsto”

Foto: Zajem zaslona YouTube

Zdravnica dr. Tina Bregant je v tem tednu za Novo24TV spregovorila o odnosi vlade Roberta Goloba do zdravnikov in slovenskega zdravstvenega sistema. Kot je znano Slovenijo namreč zaznamuje najdaljša zdravniška stavka v zgodovini, hkrati pa v javnost prihajajo nasprotujoče si informacije okoli reševanja tega problema. Zdravniki ministrico pozivajo k odstopu, Golob pa na drugi strani trdi, da so blizu dogovora s stavkajočimi.

Kot je prepričana dr. Bregantova Golobova vlada ni naredila na področju zdravstva, še več z vsakim sprejetim aktom zabijejo žeblje v krsto. Pod Golobom smo bili tako priča pripojitvi Vzajemne zavarovalnice so obešali na velik zvon, na koncu pa so bolniki na slabšem kot so bili pred tem. Zaradi vseh napak, ki jih dela vlada na tem področju se zdravnica sprašuje, zakaj to počno? Če gre za neznanje bi morali prisluhniti stroki, če to delajo zanalašč pa je druga težava.

Zdravnico dr. Bregantovo politika Roberta Goloba spominja na smer nekdanjih jugoslovanskih držav. Prepričana je, da gre ta politika v smeri balkanskih držav, kjer so v bolnišnicah ostale samo medicinske sestre, zdravniki pa odhajajo iz javnega zdravstvenega sistema. S tem pa se zgodi razslojevanje državljanov, saj lahko do specialistov dostopajo samo ljudje, ki imajo denar.

Vir: X