Tina Mamića preseneča, kako trenutna oblast kritizira tuje vlaganje v slovenske medije, vlaganje te iste oblasti v slovenske medije pa se jim zdi nepomembno

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Domovina.si)

Tino Mamić je s Petrom Meršetom v oddaji Odmev tedna spregovoril tudi za trenutno oblast domnevno spornem vlaganju sosednjih držav v slovenske medije. Kot je znano, namreč po odstavitvi z mesta predsednice preiskovalne komisije Mojce Šetinc Pašek, nova predsednica Tamara Vonta želi še večji lov na čarovnice v primeru Nove24TV. Eden in edini cilj je čim bolj sproblematizirati vlaganje madžarskih družb v slovenske medije oziroma desne medije.

Ob vsej tej ihti pa pozabljajo na svoja dejanja in njihovo podporo slovenskim medijem. Tako smo z Marjanom Šarcem namreč priča paničnemu iskanju kako POP TV zagotoviti davkoplačevalski denar. Po neuspelem javnem razpisu, ko bi jim namenil skoraj 2 milijona evrov, je sedaj poskrbel, da se bo davkoplačevalski denar prilil preko oddaje Master chef. Takšna dejanja in stališča čudijo tudi Tina Mamiča. Slednji je za Domovino dejal: “Zanimivo, da se kritizira vlaganje iz sosednje države v medije v Sloveniji; ne kritizira pa se vlaganja slovenske vlade v tuje medije v Sloveniji, konkretno v POP TV, z veliko količino denarja”.

Kljub vsem tem dvojnim merilom pa Tino Mamić v vsem le vidi eno pozitivno stvar in to je, da se bo trenutna oblast “skurila”. Vlada je namreč izgubila vso podporo, zato je za opozicijo najbolje, da “kurjenje” traja še nekaj časa, saj bo s tem novi levi obraz dobil bistveno manj glasov.

Vir: X in Domovina