(Video) Tino Mamić: ” Nismo leta 1945, da bi se šli nacionalizacijo, kljub temu Golob o tem govori kot, da bi bila to popolnoma nepomembna tema”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Domovina.si)

02V tokratni oddaji odmev tedna je za portal Domovina o aktualnih dogodkih spregovoril Tino Mamić. Z voditeljem Petrom Meršetom sta spregovorila predvsem o rebalansu proračuna, ki ga je v iztekajočem se tednu sprejel državni zbor. pri tem sta poudarila, da vsekakor ne gre spregledati dejstva, da rebalans predvideva bistveno povečano porabo in višanje primanjkljaja.

Po besedah Tina Mamiča bodo to najbolj občutil aktivni del prebivalstva, saj bo vlada skušala to nadoknaditi z višanjem davkov. Sogovornika se v pogovoru nista mogla izogniti tudi napovedi Roberta Goloba, da lahko pričakujemo nacionalizacijo podjetij. Mamić je izrazil zaskrbljenost, saj nismo več leta 1945, da bi si šli nacionalizacijo, skrbi ga tudi, da je predsednik vlade to izrekel kar tako nekje za sproti.

Tina Mamiča pri vsem pa še najbolj skrbi, da se pri tem niso oglasili niti kritiki ter gospodarstveniki ter uspešni podjetniki.

V pogovoru sta Peter Merše in Tino Mamić spregovorila tudi o odpravi zakonske zveze kot smo jo poznali doslej, za katero si prizadeva aktualna koalicija in vlada. Žal se kljub dvakratni zavrnitvi podobnih predlogov na referendumih s strani ljudstva še vedno pogovarjamo o enakih temah. Da zaveda ne gre v pravo smer, je koaliciji po besedah sogovornikov spoznala v torek, ko je več tisoč glava množica na Trgu republike opozorila na nesprejemljivost takšnih sprememb.

Celoten video in članek si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Vir: Domovina.si