Tino Mamić: “Ponavlja se leto 1945, ko so vohuni hodili okoli in ovajali ljudi. Zato samo čakam, da bodo rekli vse kmete v kolhoze in sovhoze”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Domovina.si)

V Sloveniji so minila dobra 3 desetletja odkar naj bi izšli iz socialističnega in diktatorskega sistema. Kljub mnogim poskusom preteklih vlad tranzicijske levice, še nikoli nismo bili tako blizu ponovni uvedbi tega sistema, kot smo danes z vlado Roberta Goloba. Velik del teh teženj je potrebno pripisati stranki Levica, ki se zavzeto trudi Slovenijo ponovno vrniti v te čase, Golob s svojo ekipo pa ji pri tem daje oporo. 

Da je stanje resno je v Odmevu tedna za Domovino izpostavil tudi Tino Mamić. Kot je v pogovoru s Petrom meršetom dejal Mamić, se nam v sloveniji z zadnjimi sprejetimi zakoni ponavlja leto 1945. Na to nenazadnje nakazuje tudi sprejetje zakona, ki bo nevladnikom ter nestrkovnjakom omogočal nadzor nad kmetijami. “Ponavlja se leto ’45. Takrat so vohuni hodili okrog, ovajali in iskali nasprotnike. Tako da samo čakam, da bodo rekli, da damo vse kmete v kolhoze in sovhoze. Da spet naredimo zadruge, da uničimo privatno lastnino…,” je prepričan Tino Mamić.

Tino Mamić je prav tako prepričan, da smo v sloveniji trenutno priča brutalni čistki na RTV Slovenija. Zaradi tako radikalnih dogodkov bi po njegovem mnenju morali to temo internacionalizirati in opozoriti evropsko javnost. kar se trenutno dogaja na RTV Slovenija je po mnenju Mamića popolen razpad demokracije.

Vir: Domovina