Tino Mamič: “Vse skupaj bi bilo smešno, če ne bi bilo pregrešno drago. Zelo je drago za našo državo, da je v prostem teku in nič ne dela”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Domovina.si)

Na Domovini se je Peter Merše o aktualnih političnih dogodkih v Sloveniji pogovarjal s Tinom Mamičem. Mamič je v svojem razmišljanju kritičen predvsem do samega predsednika vlade Roberta Goloba, posledično pa se njegova kritika nanaša tudi na delo celotne vlade. Generalno gledano smo po mnenju Tina Mamiča prišli celo tako daleč, da danes slovenska politika spominja na telenovelo.

V svojem razmišljanju še poudarja, da dejansko trenutni vladi manjka vsebina, zato se ukvarja sama s sabo. V pogovoru poudarja, da v kolikor trenutna politika rada govori o janšizmu, je dejansko največji janšist ravno Robert Golob. “Ko gledamo zdaj Goloba, in če rečemo da so bile stvari, ki jih je delal Janša, janšistične, da je imel janšističen pogled na državo, je Golobov še veliko bolj. Največji janšist je Golob,” je za Domovino dejal Tino Mamič.

V Sloveniji se je pod Golobovo vlado razvila že tudi teorija, da dejansko, ko vlada nič ne dela je najbolje za državo. To je dejansko v nasprotju s pametno politiko neke razvite države, vendar smo žal prišli tako daleč in takšno stališče deli tudi Tino Mamič. “Vse skupaj bi bilo smešno, če ne bi bilo pregrešno drago. Zelo je drago za našo državo, da je v prostem teku in nič ne dela. Hkrati je pa to mogoče ceneje, kot če bi vlaka veliko naredila, ker delajo ogromno škode,” je prepričan Tino Mamič.

Vir: Domovina