Tino Mamić za Domovino: “Slovenski kmet ne bo protestiral tako kot petkovi kolesarji iz dolgega časa, ampak ima zato močan motiv”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Domovina.si)

V Odmevu tedna je za Domovino Tino Mamić spregovoril o aktualnih temah, ki so zaznamovale zadnji teden ali dva v Sloveniji. Tako se je dotaknil največjega protesta kmetov v zgodovini samostojne Slovenije, praznovanja prvega maja ter nenazadnje interpelacije proti vladi Roberta Goloba.

Slovenija oziroma Ljubljana, se je pred prvomajskimi prazniki znašla v primežu največjega protesta kmetov v zgodovini samostojne Slovenije. Tino Mamić je prepričan, da imajo kmetje za razliko od petkovih kolesarjev močan motiv za takšen protest, saj se ne bi iz cele Slovenije s traktorju vozili v Ljubljano in to iz dolgega časa. “Slovenski kmet ne bo protestiral tako, kot so petkovi protestniki protestirali iz nekega dolgčasa. Ampak, da so bo kmet iz Kamnika odpravil s traktorjem v Ljubljano, mora biti res motiviran,” je za Domovino dejal Tino Mamić.

V pogovoru se je dotaknil tudi praznovanja 1. maja, ki je po njegovem zlagan praznik. Spomnil je namreč na zgodovinsko dejstvo, ki kaže, kako so leta 41 praznik skupaj praznovali komunisti in nacisti. Po njegovem bi morali praznike zbirati po tem, da ljudi združujejo, ne pa razdvajajo, kar se nam dogaja v primeru prvega maja.

Spregovoril je še o interpelaciji Golobove vlade, ki jo je vložila opozicijska SDS. Ta po njegovem mnenju ni prinesla večjega uspeha SDS, kar pa ga malo žalosti, saj v letu dni Golobova vlada v letu dni ni naredila nič.

Vir: Domovina