To dobite za vaš denar! Promocijo in rehabilitacijo skrajno vulgarne in nestrpne Svetlane Makarovič pri Marcelu Štefančiču!

Foto: X

Po tem, ko je prejšnje vodstvo ukinilo oddajo, ki jo je vodil Marcel Štefančič, so mnogi skočili vzrak in kričali, da je na RTV Slovenija onemogočeno svobodno delo. Mnogi so opozarjali, da nikakor ne gre za omejevanje neodvisnega novinarstva, ampak izključno ukinitev skrajno ideoloških oddaj na RTV Slovenija. Danes, ko je po Golobu osvobojeno vodstvo vrnilo te novinarje na male ekrane, se to kaže še za kako resnične ugotovitve.

https://x.com/JozeMozina/status/1803050160013922775

Na eni strani se tako odgovorni pritužujejo kako davkoplačevalci plačujejo premalo za nacionalno televizijo, po drgi strani pa si gredo najbolje plačani ideološki boj. Tako smo ponovno priča Marcelu Štefančiču, kis krbi za izrazito ideološko poročanje in to po željah globoke države. Hkrati pa vabi ljudi, ki so nestrpni do Slovencev in vulgarni do drugače mislečih – Svetlana Makarovič.

Da gre za precedens brez primere na javnih televizijah v razvitem svetu, opozarja tudi dr. Jože Možina:”Kaj menite, je še kje kakšna javna RTV, ki nekritično promovira in rehabilitira osebo, ki je skrajno vulgarno napadla avtorja oddaj na tem istem mediju in proti kateri zato poteka tožba? To so včeraj storili odgovorni na @RTV_Slovenija, ki očitno podpirajo doslej neviden primitivizem proti svojemu zaposlenemu jozemozina.si/o-avtorju/ (ki sem med drugim največkrat nagrajen avtor na RTV doma in v tujini). Ogabno. Toliko za sedaj.”

Vir: X