To so lokalni poslanci, ki so morda ob glasovanju o Zakonu o dolgotrajni oskrbi pozabili na starejše in pomoči potrebne?

Fotografija je simbolična.Foto: pixabay.com

V četrtek je Državni zbor Republike Slovenije po skoraj dvajsetih letih različnih dejavnostih le sprejel Zakon o dolgotrajni oskrbi, ki smo ga zaradi ene najstarejših družb resnično potrebovali. S tem sta vlada, ki je predlagala sprejetje zakona in Državni zbor, ki je zakon potrdil, poskrbela, da bodo vsi deležni pomoči, pri vsakdanjih opravilih, ki jih zaradi različnih dejavnikov ne morejo opravljati sami.

Kaj vse prinaša novi Zakon o dolgotrajni oskrbi si lahko preberete v članku, ki je dostopen tukaj.

Pri sprejemanju omenjenega zakona se je izkazalo, da nekateri v vsem vidijo samo politični boj in pri tem pozabijo na koristi ljudi – posameznikov. Pri sprejemanju tega zakona je vsekakor šlo za koristi posameznikov, ki jim bo s tem olajšano njihovo vsakdanje življenje. Vendar kot vse kaže so tudi nekateri lokalni poslanci pri tem pozabili na koristi posameznika in so lastne interese ali interese strank postavili pred te koristi.

Kot izhaja iz glasovanja so poslanci Željko Cigler (Levica), Nik Prebil (LMŠ) in Janja Sluga (NP) glasovali PROTI sprejetju Zakona o dolgotrajni oskrbi. S tem lahko domnevamo, da jim je vseeno za starejše v njihovem okraju in vse, ki potrebujejo pomoč pri vsakdanjih opravilih.

Na drugi strani so socialni čut do pomoči potrebnih z glasovanjem ZA pokazali lokalni poslanci Karmen Kozmus Ferjan, Lidija Ivanuša (obe SDS), Robert Polnar (DeSUS) in Aleksander Reberšek (NSi). Kako so posamezni poslanci glasovali, lahko preverite tukaj.

Uredništvo