Višje sodišče v Ljubljani je v zadevi Novič že obvestilo stranke v postopku, da bo javna seja senata sodišča druge stopnje, v sredo, 12. februarja, ob 9. uri, in sicer v sobi 102/1. Zdaj pa so znana tudi imena sodnikov senata, ki bodo o pritožbi zoper sodbo sodnika Radonjića v zadevi Novič odločali. To so Igor Mokorel, predsednik, Stanka Živič kot poročevalka in Barbara Črešnar Debeljak kot članica.

Milko Novič je sinonim za krivice, katere se lahko zgodijo slehernemu slovenskemu državljanu v slovenskem pravosodnem sistemu. Umor direktorja Janka Jamnika je razburjal slovensko javnost, katera je budno spremljala sodni proces.

Noviča so po krivem obsodili, vendar je vrhovno sodišče sodbo razveljavilo in dalo v celotni proces sojenja vrnilo nazaj na ljubljansko okrožno sodišče. Lani septembra pa je ob besedah sodnika Zvjezdana Radonjića končno dočakal svobodo.

Napad na sodnika, ki je Noviča oprostil
Vendar dr. Novič še ne more mirno zadihati, saj se je tožilstvo pritožilo na sodbo. Tako se bo celotna zadeva odvila zopet na okrožnem sodišču v Ljubljani, kjer bodo višji sodniki sodbo potrdili, spremenili ali pa razveljavijo in spet odredijo novo sojenje.

Zvjezdan Radonjić (Foto: Demokracija)

Prav tako pa ni naključje, da so se sočasno s to napovedjo, ponovno začeli napadi na sodnika Zvjezdana Radonjića, ki je oprostil dr. Noviča in ob razglasitvi sodbe javnosti razkril neverjetne pritiske nanj.

Demokracija