To so “tehtne misli” in poznavanje zgodovine poslanca Levice Mihe Kordiša

Miha Kordiš. (Foto: Zajem zaslona Twitter/e-maribor)

Kakšen odnos ima do Slovenije in njene samostojnosti, je poslanec Levice Miha Kordiša pokazal že nič kolikokrat. Do vseh, ki so mu priborili “privilegije”, ki jih uživa danes in samostojne države ima namreč izredno mačehovski odnos in dejansko kot je pokazal tudi s svojim podjetjem mu je mar le za lastno korist. In nič drugače ni v primeru slovenske osamosvojitve.

Ob ukinitvi Muzeja slovenske osamosvojitve je namreč izrekel nekaj “tehtnih misli” in s tem pokazal tudi svoje znanje zgodovine. S svojim odzivom je še enkrat dokazal, da še vedno ni dodobra preučil socializma in njegovega dejanskega vpliva na družbo – negativnega. Njegov odziv kaže tudi na to, da kljub nepoznavanju razmer v Jugoslaviji še vedno sanja o neki preživeti državni tvorbi in ureditvi.

Njegov spekter znanja zgodovine namreč kaže, da naj bi bila odcepitev Slovenije plenjenje državnega denarja, kraje tovarn, socialnega varstva, dostojanstva in suverenosti. Pri tem bi bilo zanimivo poslancu zastaviti vprašanje kje so ljudje pred letom 1990 bolje živeli: v “grdi” kapitalistični Avstriji ali po njegovi lepi socialistični Jugoslaviji?

Ker takrat še ni živel verjetno pravega odgovora ne pozna ampak teorijo gradi na neki njemu blizu ideologiji.

Odziv domoljubov ob ukinitvi muzeja je Kordiš ocenil za histerijo desnice, ki bi si naj po njegovo zato dovolila celo interpelirati ministrico.

Vir: Twitter