Medtem, ko imamo še vedno neodgovorno manjšino, ki se požvižga na ukrepe za zajezitev novega koronavirusa, imamo med nami tudi takšne, ki delajo vse v svoji moči, da na prostovoljni bazi pomagajo tistim, ki so najbolj ranljivi. Med slednje lahko nedvomno štejemo dijakinji Srednje zdravstvene šole v Celju, ki poleg šolskih obveznosti pomagata v domu starejših občanov. 

Pia Pavletić in Jerneja Lednik sta dijakinji, ki vsak dan po koncu pouka pomagata v v Domu starejših občanov na Sv. Jožefu, kjer imajo veliko okužb med zaposlenimi in varovanci.

“Pošiljamo vam lepe pozdrave. Za šolo se vsak dan trudiva, da ne zamudiva snovi in video konferenc. Ostanite zdravi in lep pozdrav 🍀“, sporočata dijakinji, ki sta se odločili, da svoj prosti čas namenita za pomoč tistim, ki jo v tem času najbolj potrebujejo. Glede na to, da je vsak posameznik tisti, ki lahko za zajezitev novega koronavirusa naredi največ, je na mestu, da se zamisli nad sabo in upošteva ukrepe.  

Foto: Printscreen

Minister za zdravje Tomaž Gantar je ob napovedi ostrejših ukrepov, ki so bili sprejeti kot posledica naraščanja števila okužb in tistih, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, poudaril, da se zaveda vseh stisk v katerih so se znašli ljudje, gospodarstvo in celotna država. “A treba je vedeti, da je lahko gospodarska škoda še veliko večja, če bi nam epidemija ušla iz nadzora. S strožjimi ukrepi, ki bodo veljali le 14 dni, bomo prekinili začaran krog širjenja okužb,” je bil jasen.
Avtorica Nina Žoher, članek je bil prvotno objavljen tukaj.