Tokrat Marko Bandelli o “Karantenskem” panterju, katerega je razglasil za nacistični simbol

Foto: Twitter

Poslanec SAB, Marko Bandelli tokrat o zgodovinskem »poznavanju« pomena »črnega panterja«.

Na Twitterju je objavil spodnje.

Andrej Aplenc, nekdanji interniranec pa mu je nedavno predlagal, da si prebere kakšno knjigo o Golem otoku.

Marko Bandelli je pred časom izjavil, da so na Golem otoku bili zaprti fašisti, v resnici so bili zaprti samo stari partizani in komunisti. Ne le zgodovina, ampak tudi heraldika mu ne gre najbolje. Tokrat je razglabljal o »karantenskem« panterju.

V Karantaniji ni bilo ne panterjev in ne grbov, poroča Demokracija. Le-ti so bili prisotni od 12. oziroma 13. stoletja dalje. Panter se je v naših krajih pojavljal stoletja, uporabljale pa so ga različne plemiške rodbine, nacisti zagotovo ne.

Bandelli: “Govorimo o nekem predlogu resolucije za podvig našega jezika, za podvig našega naroda, da razširimo smisel, zakaj sploh smo Slovenci in zakaj smo ponosni Slovenci. In potem damo nek simbol, ki razdvoji razmišljanje vseh nas Slovencev. Zakaj to delate? Iščete popolnoma intrige. Vi ste izbrali karantenski panter, kot simbol slovenskega predsedovanja EU. Največja sramota, kar smo jih lahko naredili. V tem času, ko vemo, da smo tako razdvojen narod, kot v vašem enoletnem vladanju, ni bil še nikoli. In nalašč še to počnete. Kakšne znake dajete? Kakšna sporočila dajete Evropi kot taki? Kaj hočete dokazovat sami sebe?

Vir: Demokracija

Uredništvo