Tomaž Gantar: “Organizacija dela v Domu starejših občanov Šmarje pri Jelšah lahko predstavlja model, kako bomo ravnali v bodoče pri ostalih domovih za starejše.”

Foto: twitter
Minister za zdravje Tomaž Gantar in minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj sta se danes mudila na posvetu v Domu starejših občanov Šmarje pri Jelšah. V domu sta se seznanila s trenutnimi razmerami in obvladovanjem le-teh. Minisrstvo za zdravje in dom v Šmarju pri Jelšah sta v zadnjih dneh zaradi večjega števila okuženih tudi intenzivno sodelovala.
Ob tem je minister za zdravje povedal, da so razmere kljub težki situaciji v domu pod nadzorom, ki jih vodstvo skupaj z zaposlenimi obvladuje. Gantar se je vodstvu, zdravstvenim delavcem in ostalim zaposlenim zahvalil za požrtvovalno delo, ki ga v teh težkih trenutkih opravljajo.
Minister je izrazil tudi zadovoljstvo nad stanjem v domu, ki ga je danes na obisku lahko videl. Prepričan je, da je za 200 okrbovancev doma dobro poskrbljeno, saj so okuženi oskrbovanci ločeni od ostalih. Prav tako je ločeno osebje. V domu je poskrbljeno tudi za strokovno pomoč. 
 
M.I.