Tomaž Štih: “Alenka Bratušek v konteksu priznala, da je ocena poplavne škode umetno napihnjena, da bi pridobili čim več EU sredstev. Ali gre za naklepne milijardne goljufije?”

Foto: Zajem zaslona X / Tomaž Štih

Slovenske leve vlade so se že večkrat znašle pod očitki in tudi drobnogledom različnih ustanov, ker se je pojavil sum oškodovanja sredstev povezanih z EU. Lahko takšno podobno afero pričakujemo tudi v primeru popoplavne obnove Slovenije po avgustovskih poplavah. Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je namreč pred poslanci priznala, da so marsikatero obnovo cese vpisali v popoplavn obnovo, da bi lahko pridobili EU sredstva.

Ministrica Bratušek je pred poslanci namreč dejala, da bi jim morala opozicija ploskati in dejati, da je potrbno še kakšno obnovo dati v program popoplavne obnove ter s tem prejeti sredsva EU. Hkrati pa je poslancem očitala, da se morajo sedaj zagovarjati zakaj so kašno obnovo dali v program obnove, za pridobitev evropskih sredstev.

“Kontekst; Alenka Bratušek je včeraj javno priznala, da je ocena poplavne škode umetno napihnjena zato, da bi iz EU dobili čimveč denarja. V normalnih državah se gre za priznanje naklepa milijardne goljufije v zapor,” takšne navedbe ministrice Alenke Bratušek ocenjuje Tomaž Štih.

Vir: X