Tomaž Štih: “Dokler se bodo s stanovanji ukvarjali socialisti in urbanisti, jih ne bo.”

Foto: Zajem zaslona SD

Obljube s katerimi so Socialni demokrati ljudi na zadnjih volitvah prepričali, da jim namenijo svoj glas so ostale nekje v zraku. Bolj kot s izpolnjevanjem teh obljub se SD ukvarja z rabotami njihovih ministrov ter razkolom v stranki. Eno od neizpolnjenih obljub so tudi nova stanovanja.

Mnogi se danes, ko se na področju gradnje stanovanj v letu in pol ni nič spremenilo še kako dobro spomnijo kombija SD na katerem je pisalo “Stanovanje naj bo pravica ne problem!” Takrat je bil v to akcijo močno udeležen Marko Koprivc, ki je danes državni sekretar, hkrati pa se deklarira za ponosnega naslednika komunistov. Morda tudi zato Slovenija na področju novih stanovanj stagnira?

Ker v Sloveniji niso težava samo nepremičnine za nakup, ampak tudi za najem, Tomaž Štih vidi težavo v tem kdo se danes ukvarja s to problematiko: “Dokler se bodo s stanovanji ukvarjali socialisti in urbanisti, jih ne bo. Njihove ideje: prepoved posla malim ljudem, omejevanje gradnje, regulacija cen, državna gradnja, državna najemna družba, zaplenjanje (domnevno!) praznih stanovanj so polomija,” je prepričan Tomaž Štih.

Vir: X