Tomaž Štih: “Emilijini digitalizatorji namesto za internetizacijo države davkoplačevalski denar porabljajo za drugorazredno FDV impro ligo”

Foto: Demokracija

Vlada Roberta Goloba v želji po prepričevanju ljudi, da smo v Sloveniji priča razbohotenju sovražnega govora, dela blamaže sama sebi. Nič drugače ni v primeru Službe vlade za digitalno preobrazbo, ki želijo z izredno neposrečenim videom oziroma slabo satiro prikazati, kaj naj bi predstavljalo sovražni govor.

V videu, ki ga je posnela omenjena vladna služba, naj bi po njihovem prepričanju Aleš Novak s svojim sovražnim govorom prizadel nogometa NK Maribora Marka Tavaresa. Omenjeni video je Tomaž Štih označil za redko videno prisiljeno spakovanje, ki izpade kot zelo slab vic o Brazilcih.

Novinar Bojan Požar je takšen video označil za primitivizem in ne sovražni govor, kot zagotavlja Služba vlade za digitalno preobrazbo. “Namesto za internetizacijo slabo povezanih delov države, na žalost, Emilijini digitalizatorji davkoplačevalski denar uporabljajo za drugorazredno FDV impro ligo,” opozarja Tomaž Štih.