Tomaž Štih iz tujine Slovencem sporoča: “Dežela delavcev in kmetov je postala dežela politkomisarjev in državnih podjetnikov”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Sofija Pika Simič)

V kolikor bi si pred dvema letoma predsednik uprav Slovenskega državnega holdinga za 5.000 evrov povečal plačo, bi mediji to vest obesili na velik zvon. Prav tako bi petkovi kolesarji kolesarili do “onemoglosti” ter zahtevali glavne minute v poročilih, poslanci opozicije pa državni zbor “obrnili na glavo”. Danes ko v “svobodi” to počne človek prvega moža vlade, se vse to želi pomesti pod preprogo in upravičevati na tisoč in en način.

Osrednji mediji naklonjeni vladi, so vest pokrili z naslovi “Poslanci koalicije nasprotujejo dvigu plač”: Bolj kot resen namen razkritja nehigienične poteze uprave SDH, so mediji želeli s tem samo malo zamegliti takšno ravnanje ter nenazadnje podporo vlade takšnemu ravnanju.

Veliko bolj kritičen do takšni potez je Tomaž Štih, ki je dejal: “Dežela delavcev in kmetov je postala dežela politkomisarjev in državnih podjetnikov.” Novinar Bojan Požar pa je mnenja, da je začel prvi mož SDH Žiga Debeljak po vzoru predsednika vlade, ki si predstavlja državno podjetje kot njegovo lastno (GEN-i).

Vir: Twitter