Tomaž Štih Matjažu Nemcu sporoča: “Diletantski klovni. Najprej odstranjujejo ograje nato pa cepetajo ob posledicah in renčijo na realnost.”

Foto: Nova24TV

Evropski poslanec Matjaž Nemec je že v času, ko je še opravljal funkcijo poslanca v Sloveniji pokazal, da ravno ni kos tej nalogi. Nič kaj bolje se sedaj sodeč po zadnjih nastopih ter izjavah Matjaža Nemca ne opravlja niti funkcije poslanca Evropskega parlamenta.

Matjaž Nemec se kot kaže ne znajde ravno najbolje na evropskem parketu, kar nenazadnje kaže njegov nastop v Evropskem parlamentu. V svojem nastopu je namreč govoril o popolnoma drugi temi kot je bila na dnevnem redu. S tem se ni ravno najbolj proslavil.

Nič drugače se sedaj kot kaže ni odrezal v primeru “nagovora” predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen.  V videu je namreč objokoval, da je Avstrija podaljšala nadzor na meji s Slovenijo in Madžarsko. Pri tem pa je pozabil, da je Slovenija odstranila ograjo na južni meji in s tem ilegalnim migrantom dala jasno sporočilo o nenadzoru meja znotraj Evropske unije.

“Diletantski klovni. Najprej se šopirijo z odstranjevanjem ograje in “humanejšim” odnosom do ilegalnih migrantov, namesto da bi pomagali Hrvatom in jim dali vedeti, da ne bomo tolerirali prepustne meje, potem pa cepetajo ob posledicah in renčijo na realnost.” So besede s katerimi je Tomaž Štih opisal takšne navedbe in zahteve s strani Matjaža Nemca.

Vir: Twitter