Tomaž Štih: “Mesec bi socialno šibke namestil v center Ljubljane, najdražjo lokacijo v državi, kjer si družina z dvema delavskima plačama ne more privoščiti življenja”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Gibanje v podporo vladi Janeza Janše)

Nekatere zamisli, ki jih predlaga trenutna oblast zastavljajo vprašanje: “Ali mislijo resno, ali se norčujejo z delavnih ljudi?” Zadnjo takšno idejo je dobil minister za delo Luka Mesec, ki bi na Trgu republike v dve nekdaj stavbi NLB-ja umestil socialna stanovanja. Pri tem pa verjetno pozablja na to, kako bi si lahko družina z dvema delavskima plačama privoščila življenje v najdražji lokaciji v Sloveniji.

Po novici, da se NLB seli iz obeh stavb na Trgu Republike se je oglasil minister Mesec. Ta napoveduje nasprotovanje prodaji stavbe v namen preureditve v hotel in hkrati to problematizira z dvema novima hoteloma na Bavarskem dvoru. Moti ga tudi, da mesto postaja turistična destinacija, zato bi sam na tem mestu raje videl socialna stanovanja.

Kako je to idejo mogoče uresničiti oziroma kaj je njen poglavitni cilj, je lepo opisal Tomaž Štih. “Luka Mesec bi socialno šibke nastanil v center prestolnice t.j. na najdražjo lokacijo v državi, kamor družine srednjega sloja z dvema plačama in trdim delom ne morejo. Na državne stroške bi dobili 100 luksuznih socialnih stanovanj za ceno 5.000 preprostejših bivalnih enot,” pojasnjuje ministru Tomaž Štih.

Vir: X