Tomaž Štih: “Mladi polit-aktivisti pričakujejo, da jim stanovanja v Ljubljani financira država, zgradijo pa njihovi atiji in Bosanci”

Foto: Demokracija

V zadnjem tednu odmevajo odločitve odločitve predvsem poslancev koalicije o potrditvi novele Zakona o tujcih in Zakona o zaščiti živali. Tako se na eni strani rahljajo ukrepi na področju zaposlovanja tujcev, na drugi strani pa se tudi rejcem živali grozi z globami in nadzorom nepooblaščenih oseb.

Do takšnih odločitev koalicije je izredno kritičen Tomaž Štih, ki vidi v takšnih odločitvah potuho mladim na eni strani in zagotavljanje paradržavnih služb za nedelo. Tako po njegovih besedah pričakujemo, da bodo težka dela delali odpuščeni delavci in starejši, na drugi strani pa bodo brezposelni mladi prišli do dobro plačanih paradržavnih služb.

S takšno politiko po mnenju Štiha država proizvaja samooklicane inšpektorje za živali, na podlagi 40-urnega tečaja. Namenja pa tudi 10 milijonov za NVO-je, namesto za šole, ki bi prekvalificirale nezaposljivi kader.  “Ni lepšega prikaza popolne nezrelosti mladih polit-aktivistov od pričakovanja, da jim stanovanje v Ljubljani financira država, zgradijo pa njihovi atiji in Bosanci.

Vir: Twitter