Tomaž Štih mnenja, da bo Slovenija leta 2023 postala socialistična oligarhija po ruskem zgledu in to z vladnimi mediji, brez delitve oblasti in uličnimi paravladniki

Foto: Demokracija

“Ideološka naveza Pirc Musar – Golob zrcali navezo Medvedjev – Putin in simbolizira izničenje sistema ravnovesij in zavor v Sloveniji. Predsedniške funkcije takorekoč več ni, vsa moč je koncentrirana pri diktatorju. Do vlade kritični mediji bodo preživeli do spomladi,” je zapisal Tomaž Štih. Omenjeni avtor zapisa je na socialnem omrežju Twitter z nekaj čivki orisal Slovenijo, ki jo sam vidi po izidih nedeljskih referendumov ter postopanju trenutne vlade Roberta Goloba.

Tomaž Štih je v svoji kritiki zapisal, da pričakuje spomladi leta 2023, da bo v 99 % uredništev sedelo osebje lojalno s predsednikom vlade. To bi pomenilo ukinitev četrte veje oblasti. Po njegovem smo priča tudi lojalnemu Ustavnemu sodišču v razmerju 7:2 za trenutno oblast.

V svojem zapisu je izrazil mnenje, da leta 2023 Slovenija ne bo več demokratična republika, ampak socialistična oligarhija po ruskem zgledu. Priča bi lahko bili stanju brez delitve oblasti ter vodenju države s strani uličnih paravladnikov tipa 8. marec.

Štih je še izrazil mnenje, da bo Slovenija leta 2023 spominjala na Nemčijo iz leta 1933, saj so oblegani že tudi manjši mediji. Tako enim pošilja inšpekcije, drugim zapira urednike, tretje pa nadzira preko parlamentarnih preiskav.

Vir: Twitter