Tomaž Štih o Golobovem zdravstvu: “Ker socializem znova ne deluje, si morajo zmisliti nekaj, da bo za stanje kriv nekdo drug”

Foto: Demokracija

Ob vse večjem kolapsu v zdravstvenem sistemu, si tako trenutna vlada Roberta Goloba, kot njihovi somišljeniki izmišljujejo tisoč in en izgovor, da bi opravičili svoja ravnanja. Tako je denimo konec lanskega leta celo sam minister za takšne razmere okrivil domnevne interesne organizacije v zdravstvu, ki naj bi po njegovo ustvarjale tako slabe razmere.

Njihovemu opravičevanju svojih dejanj so se pridružili tudi nekateri mediji. Tako je denimo Mladina sedaj poročala, da je slovensko zdravstvo bolj sprivatizirano od nemškega in težave nedelujočega sistema nastajajo zaradi tako imenovanih dvoživk, ki bi jih naj sistem ščitil. Pri tem še navajajo, da se to kaže tudi v gradnji zasebnih bolnišnic.

“Ker socializem znova ne deluje, si morajo izmisliti čisto novo realnost, znotraj katere bo za vse spet kriv nekdo drug,” pa takšne navedbe komentira Tomaž Štih.

Vsa ta “skrb” za iskanje krivcev v vseh drugih razen samih sebe, je uporabnik socialnega omrežja šel v ideji tako daleč, da je za stanje v zdravstvu okrivil kar starejše člane stranke SDS. V svojem zapisu je razvil teorijo, da 85 % starejših od katerih naj bi bila večina članov SDS dobivalo pozive lokalnih odborov, da morajo dnevno obiskovati zdravnike in zahtevati preglede pri specialistih.

Vir: Twitter