Tomaž Štih o stališču Roberta Goloba: “Vsi ki me kaj sprašujejo o javnem zdravstvu so sovražniki javnega zdravstva.”

Foto: Vlada Republike Slovenije

Teorija o tem, da naj bi vlada Roberta Goloba z novo ministrico za zdravje okrepila boj za javno zdravstvo in pričela urejanje le tega, po mnenju mnogih ne pije vode. Že v času, ko je ministrstvo vodil Danijel Bešič Loredan in kasneje sam Robert Golob, se je izkazalo, da ta teorija ni vzdržna, saj se nam je stanje v javnem zdravstvu slabšalo iz dneva v dan. Pri temi povezanih z javnim zdravstvenim sistemu pa se je še enkrat izkazalo, da Robert Golob, ki je vladi Janeza Janše očital fašizem, danes pelje politiko prepovedanih vprašanj.

Da gre pri temi javnega zdravja za zelo varovano temo, se je nenazadnje izkazalo, ko se je moral celo sam minister – Danijel Bešič Loredan, ljubljanskemu županu opravičiti, ker je kritiziral zdravstvo v glavnem mestu. Tudi s prihodom nove ministrice, so kot kaže nekatera vprašanja za predsednika vlade na temo javnega zdravstva izredno neprijetna in pri tem kaj hitro drugo stran obtoži rušenja tega sistema. Takšno zgodbo je namreč bilo mogoče videti pri odgovoru predsednika vlade na zadnji seji DZ, ko je odgovarjal na poslanska vprašanja.

Danes smo prišli tako daleč, da v kolikor poslanskih vprašanj ne blokira predsednica DZ, premier poslance hitro obtoži, da želijo rušiti določen javni sistem v državi. Golob je namreč opozicijo obtožil, da z vprašanji povezanimi z javnim zdravstvenim sistemom želi doseči oslabitev takšnih storitev. Odgovor predsednika vlade pa v popolnoma drugačni luči vidi Tomaž Štih: “Vsi ki me kaj sprašujejo o javnem zdravstvu so sovražniki javnega zdravstva.”

Vir: X