Tomaž Štih: “Politične čistke se pričenjajo”

Foto: Demokracija

Zagovorniki uveljavitve novele Zakona o RTV Slovenija, so vseskozi želeli svoje namere opravičevati z depolitizacijo nacionalnega medija. Pa gredo njihove težnje res v to smer? V zadnjem obdobju že besed kažejo, da se lahko zgodi ravno nasprotno, še bolj zanimivo bo kaj bodo pokazala dejanja.

https://twitter.com/Libertarec/status/1662361634050920448?s=20

Z zagovorniki uveljavitve načela se ne strinja Tomaž Štih, ki je tudi glede na nekatere zapise mnenja: “Politične čistke se pričenjajo.” Novinar Bojan Požar je namreč objavil zapis, ki kaže, kako zagovorniki uveljavitve tega zakona dejansko želijo utišati nekatere delavce na nacionalni RTV Slovenija. S tem pa kot priznavajo sami ljudem onemogočiti pridobivanje informacije z drugega zornega kota.

Kot omenjeno je Požar objavil zapis s pozivom ukinitvi oddaje Arena in umikom Igorja Pirkoviča s programa. Enako se zavzemajo za ukinitev oddaje Pričevalci in umikom novinarja dr. Jožeta Možine, ker naj bi bila depresivna in duhomorna. V zaključku pa je še najbolj “zanimiv” zapis, da se na RTV ne sme pojavljati alternativna zgodovina ali prevedeno druga plat naše zgodovine. In kdo je to zapisal? “Neodvisni” Marko Crnkovič.