Tomaž Štih: “Ste politik, ki vztraja na nedelujočih socialističnih praksah. Vlagatelji se vas izogibajo v širokem loku.”

Matjaž Han. (Foto: Twitter Libertarec)

Teden, ki se izteka je nenazadnje zaznamovala tudi vest, da avstrijska Magna ustavlja svojo lakirnico v Hočah. Gre za tisto lakirnico za katero je Magna v času vlade Mira Cerarja dobila zajeten kupček finančnih sredstev ter nenazadnje najboljša kmetijska zemljišča v Hočah. Sedaj po slabih dveh letih obratovanja pa se zgodba o hoški lakirnici.

Kljub temu, da je bila koalicijska partnerica vlade, ki Magni podelila 18,3 milijona evrov državne pomoči tudi SD, se je ob tej novici oglasil zdajšnji gospodarski minister Matjaž Han (SD). Minister je navedel, da bo moralo podjetje to državno pomoč sedaj vrniti. V podjetju kot razlog za takšno odločitev navajajo spremenjene razmere na trgu in potrebe kupcev. Na drugi strani minister Han navaja, da ne razume kako bi se lahko razmere na trgu spremenile do te mere, da bi prišlo do zapiranja proizvodnje.

“Ste politik, ki vztraja na nedelujočih socialističnih praksah. Vlagatelji se vas izogibajo v širokem loku. Da bi jih privabili, jim dobesedno ponujate denar t.j. subvencije. Ko se zaradi socializma stvar vseeno ne izide, so tuji vlagatelji tisti, ki so “neresni”, navedbe ministra ob zapiranju hoške lakirnice komentira Tomaž Štih.

Vir: Twitter