Tomaž Štih: “Tisto, kar največji mediji skrivajo vam kaže, da že živite v Venezueli.”

Foto: Demokracija

Depolitizacija, ki jo je napovedoval in obljubljal Robert Golob na RTV Slovenija, ko je prevzemal vlado, se je po uveljavitvi Zakona o RTV, katerega je dopustilo ustavno sodišče, postaja politizacija. Novo vodstvo nacionalnega medija, namreč iz dneva v dan postavlja kadre, ki poročajo strogo po merilih trenutne oblasti, hkrati pa odstavlja kadre, ki so si samo upali pomisliti, da bi poročali proti Golobu in njegovemu delu. vsekakor pa RTV Slovenija ni edini medij, ki ga nadzira tranzicijska levica, ampak to počne z vsemi vejimi mediji.

Kot je poudaril Tomaž Štih trenutno poročanje v Sloveniji, kaže, da živimo v Venezulei. Tako so denimo vsi večji mediji zamolčali kadrovsko čistko na RTV Sloveniji, prav tako pa si ne upajo poročati o Golobovih zasebnih letih na stroške davkoplačevalcev. “Kot napovedano pred več kot letom dni, socialisti že popolnoma kontrolirajo največje medije. Kar pride do vas je le še agit-prop in frakcijski spopadi med socialisti npr. med Štrukljem in Arjanović Hovnikovo, zaradi katerega smo izvedeli za New York. Točno tako zatohla je medijska in javna klima v Venezueli,” še poudarja Tomaž Štih.

Podobnega mnenja kot Štih je novinar Bojan Požar, ki je prepričan, da večinski mediji poročajo izredno kontrolirano. Novinar še poudarja, da pot Sanje Ajanović Hovnik ni medijsko razkritje, ampak samo lekcija Branimirja Štruklja.

Vir: X