Tomaž Štih: “To je njihov Juden raus. Tako fanatično želijo slišati le svoja mnenja, da so pripravljeni iz služb zradirati vse ljudi, ki bi radi delali odgovorno”

Foto: Luka Svetina

Nekateri podporniki vlade pri izbiri svojih ciljev ne poznajo meje. Tako so denimo v Izoli s plakati prelepili mesto in na katerih je narisana prečrtana podoba Luke Svetine, ki da bi moral zapustiti RTV Slovenija. Takšno “umazano” politiko posameznikov je Tomaž Štih primerjal s politiko nacistične Nemčije pri izgonu in uničenju judov.

“To je njihov Juden raus. Tako fanatično želijo slišati le svoja mnenja, da so pripravljeni iz služb zradirati vse ljudi, ki bi radi delali odgovorno in se ne uklonijo slobodanovemu režimu,” je zapisal Tomaž Štih.

Po besedah Tomaža Štiha, lahko takšna politika Roberta Goloba pripelje celo do posebnih policijskih oddelkov, ki bodo zaradi kritik na socialnem omrežju preganjali kritične državljanke in državljane. “Močnejši, kot bo slobodanov režim, težje bo kdorkoli objavljal kritike. Mislite, da bo GZS lahko neodvisen? Mislite, da bodo Finance lahko neodvisne? Le še navidez. Če 50%+ tokov denarja, regulacijo, inšpekcije nadzira ozek krog režimskih pomagačev; zlahka disciplinira urednike,” je še kritičen Tomaž Štih.

Glede novice, da se stranka Gibanje Svoboda umika iz Twitterja pa je Štih izrazil vprašanje, če se slučajno seli na 24ur.com?

Vir: Twitter