Tomaž Štih: “To ni program za zaščito živali, ampak reforma, ki bo ustvarila nova delovna mesta za nezaposljive.”

Foto: X Mlada Slovenija

Koalicijski poslanci so minuli teden poskrbeli, da bo odslej znanje nekoga iz nevladne organizacije pomenilo več od znanja nekoga, ki je moral specializirati z dločenega področja. Kljub mnogim opozorilom so namreč sprejeli zakon, ki bo sedaj raznim nevladnikom in strokovnjakom omogočal, da bodo hodili po kmetijah in nadzirali delo različnih inšpektorjev in živinozdravnikov. Po novem bo tako mogoče, da bo znanje nestrokovnjaka veljalo več kot znanje strokovnjaka.

Takšno sprejeto odločitev državnega zbora so v Mladi Sloveniji so z malo parodije takšno sprejetje zakona pospremili z besedami:A veš tist vic, ko pridejo v sosedovo štalo v inšpekcijo Nika, Tina pa Jenull? No, … ni več vic.” V nadaljevanju pa dodali, da vlada s tem kaže nezaupanje do dela kmetov in nad njih pošilja ljudi, ki so delo na kmetiji videli samo v risankah.

Še bolj kritičen do takšnega sprejetja zakona je Tomaž Štih: “To ni program za zaščito živali, ampak reforma, ki bo ustvarila nova delovna mesta za nezaposljive.” Kljub temu je tudi Štih to pospremil z malo prispodobe in sicer, da bi lahko šlo za program zaščite svetih krav.

Vir: X