Tomaž Štih: “V Sloveniji so za razrast antisemitizma in nacizma objektivno najbolj odgovorni Zvezdan Martić, Goran Forbici in Polona Fijavž, ki ugrabljajo javno televizijo.”

Foto: X Tomaž Štih

Pred prevzemom oblasti in vse do prevzema nadzora nad RTV Slovenija, je bilo mogoče s strani Roberta Goloba in njegove ekipe mogoče poslušati kako je potrebno depolitizirati nacionalni medij. Danes, ko jim je uspelo to doseči, upa Robert Golob kar na javni televiziji priznati, kako je vsem naročil, da je potrebno iz institucij počistiti janšiste. In takšno ravnanje Golobu na RTV omogočajo vsi od direktorja do sveta zavoda, kot odgovorne urednice informativnega programa.

https://x.com/Libertarec/status/1718895031031931130?s=20

Na takšno zgrešeno politiko RTV Slovenija opozarja tudi Tomaž Štih, ki zadevo opazuje iz tujine. “V Sloveniji so za razrast antisemitizma in nacizma objektivno najbolj odgovorni Zvezdan Martić, Goran Forbici in Polona Fijavž, ki ugrabljeno javno televizijo zlorabljajo kot oddajnik Hamasa ter ustvarjanje vsebin prepuščajo skrajnežem, kot sta Kaja Sajovic in Boris Vasev,” je prepričan Tomaž Štih.

V nadaljevanju je Tomaž Štih še opozoril, da je center Simona Wiesenthala že pred Hamasovim pogromom 7. oktobra opozoril na razrast antisemitizma na RTV Slovenija. Pri tem je izpostavil ravno Borisa Vaseva, ki ga danes nacionalni medi vabi kot enega glavnih ekspertov za bližnji vzhod.

Vir: X