Tomaž Štih ” Venezuela pod Alpami! Ste že kdaj videli, da je oddaja kritična do politika, sovrašna do njega, kot je AKOS določil v primeru oddaje Faktor?”

Foto: Demokracija

Da ima vlada Roberta Goloba “lovke” razpredene po vseh institucijah, nenazadnje kaže tudi zadnja odločitev AKOS-a v povezavi z oddajo Faktor. S to odločitvijo je namreč AKOS pokazal, da v Sloveniji pod vlado Roberta Goloba ni več mogoče kritično razpravljati o aktualni politiki oziroma Golobovi vladi. Takšna odločitev je jasno sporočilo, da bo Golobova vlada naredila vse, da utiša še tistih nekaj medijev, ki si upajo kritično poročati o njegovem delu. In kdo je vpil, da imamo v Sloveniji fašizem?

Pred dvema letoma smo lahko v Sloveniji spremljali politične aktiviste na RTV Slovenija, ki so vpili kako jim je onemogočeno neodvisno delo. Danes ti isti novinarji izvajajo teror nad drugače mislečimi in vsi so tiho. Tako so nekateri člani današnje vlade in tudi Golob po Evropi in Sloveniji skakali kako je v Sloveniji kršena svoboda govora. Danes ti isti ljudje molčijo o čistkah, ki se izvajajo na RTV Slovenija in odločitvah institucij, ki prepovedujejo kritično mišljenje.

Ko je Roman Vodeb v oddaji Faktor analiziral delo Urške Klakočar Zupančič in pri tem navedel nekaj svojih pogledov, ki seveda niso povšeči tej politiki, so mnogi skočili v zrak. Tako si je Vodeb zaradi kritike predsednice DZ prislužil plačilni nalog policije. Sedaj pa so se državni organi “spravili” še na TV3 in oddajo Faktor. AKOS je namreč odločil, da morajo ustvarjalci oddaje zapisati, da gre za oddajo sovražno do Urške Klakočar Zupančič oziroma oddajo dati v klet.

“Ste že kdaj videli tujo oddajo, kritično do politika, ki bi nosila napis, da je sovražna do politika? : Venezuela pod Alpami:,” je takšno odločitev džavnega organa komentiral Tomaž Štih.

Vir: X