Tone Fornezzi Tof za mnoge s šokantnim razkritjem: “Pod partizani ni bilo nič boljše kot pod Nemci in Italijani”

Foto: Zajem zaslona X

Razkritje Toneta Fornecija Tofa, bo predvsem za naše danešnje politike, ki odkrito simpatizirajo s partizanstvom oziroma bolje rečeno rdečo zvezdo in Titom precej šokantno. Kljub temu, da je Forneci Tof bil kar pogosto simpatizer nekdanjega režima, predvsem pa se je rad gibal v družbi politikov, ki so bili vpeti v ta režim, bo verjetno s svojo izjavo razburkal ravno ta del politike.

V pogovoru je namreč dejal, da je sam preživel 2. svetovno vojno v Ljubljani in tako živel pod okupacijo Italijanov in Nemcev. Prav tako si je izkušil življenje pod partizani in nenazadnje socialističnem režimom. V nadaljevanju pa Tone Forneci Tof razkrije, da življenje pod partizani in v socializmu ni bilo nič kaj boljše kot pod okupacijo Italijanov in Nemcev. Gre za dokaj šokantno razkritje za globoko državo.

V nadaljevanju pa je Forneci tof spregovoril še o medijski cenzuri. Kot izhaja iz njegovega nastopa se nam danes v 21. stoletju močno ponavlja zgodovina, saj tako kot je bila cenzura v nekdanjem režimu, tudi danes močno cenzurirajo nekatere informacije.

Vir: X