Tradicionalno srečanje starejših občanov Rogaške Slatine

Občina Rogaška Slatina je po dveh letih premora zaradi koronavirusa v decembru ponovno pripravila tradicionalno srečanje starejših občanov v športni dvorani Janina. Program prireditve, ki se jo je udeležilo okoli 200 občanov, so pripravile vse tri slatinske osnovne šole, Glasbena šola in Šolski center Rogaška Slatina, Glasbena šola Simona Plemenitaša in Vokalna skupina Vitis, je zapisano na spletni strani Občine Rogaška Slatina.

Osrednji govornik na prireditvi je bil župan mag. Branko Kidrič. Uvodoma je izpostavil, da živijo v lepo urejenem kraju, kar jim je priznala tudi Turistična zveza Slovenije. Rogaška Slatina velja zadnjih dvajset let za enega najlepše urejenih zdraviliških krajev in tudi letos se je uvrstila tik pod vrh. Na kratko je omenil večje projekte, ki jih je v letošnjem letu izvedla občina in pomembno vplivajo na kakovost bivanja. To so: nadgradnja čistilne naprave v Rajnkovcu, izgradnja telovadnice pri POŠ Sv. Florijan, oskrbovanih stanovanj v centru Rogaške Slatine in Nadhoda Sonce.

Je pa letošnje leto v Rogaški Slatini tudi Leto Ele Peroci, kjer se je priljubljena pisateljica in novinarka pred 100 leti rodila. Rogaška Slatina je ravno zaradi nje dobila priložnost predstavljati se na letošnjem Slovenskem knjižnem sejmu kot mesto v gosteh, pred nekaj dnevi pa je občina prejela tudi naziv Branju prijazna občina.

Glede na to, da je december nekoliko drugačen mesec, je župan svoj govor sklenil z razmišljanjem o stvareh, ki so v prihajajočih prazničnih dneh pomembne. Te običajno niso povezane z materialnimi dobrinami, temveč z drobnimi pozornostmi, kot so stisk roke, prijazen nasmeh in da si vzamemo čas za tiste, ki jih imamo radi. Na koncu je prisotnim zaželel le še lepe božično-novoletne praznike in na snidenje v prihodnjem letu.

Občina Rogaška Slatina