Tragična delovna nesreča na območju Ljubnega ob Savinji in prijetje osumljencev nezakonitega lova

Foto: Policijska uprava Celje

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so včeraj popoldne obravnavali nesrečo pri delu s smrtnim izidom, ki se je zgodila na območju Ljubnega ob Savinji. Pri spravilu lesa je na 52-letnega domačina padel večji hlod in ga tako močno poškodoval, da je na kraju podlegel poškodbam.

V Tepanjah na avtocestnem počivališču so obravnavali tatvino nafte. Neznani storilec je iz rezervoarjev dveh tovornih vozil, ukradel več kot 500 litrov nafte.  Prav tako s tovornega vozila, ki je bilo parkirano na parkirnem prostoru v Gajih na območju Celja je neznanec ukradel dva akumulatorja. Iz  tovornega vozila parkiranega v bližini železniške postaje v Šoštanju pa je neznani storilec ukradel štiri akumulatorje.

Celjski policisti so sporočili tudi, da so prejšnji teden odvzeli prostost 37-letnemu domačinu, ki je osumljen več vlomov v osebna vozila. Osumljeni je imel pri sebi večje število predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj. Med zaseženimi predmeti je denarnica, avtopolnilec, USB ključek in moška toaletna voda.  Policisti oškodovance, ki omenjene predmete pogrešajo pozivajo naj se oglasijo na Policijsko postajo Celje, kjer bodo predmete lahko prevzeli.

Denarnica.JPG
Foto: Policijska uprava Celje
Avtopolnilec.JPG
Foto: Policijska uprava Celje
USB ključek.JPG
Foto: Policijska uprava Celje

 

 

 

 

Toaletna voda.JPG
Foto: Policijska uprava Celje

 

 

 

 

Na območju Vuzenice so policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi v preteklih dneh zaznali sume kaznivega dejanja nezakonitega lova. Policisti so namreč ustavili 20-letnega moškega, doma z območja Upravne enote Dravograd, ki se je vračal z nezakonitega lova in je v vozilu vozil srnjaka, ki ga je pred tem ustrelil. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti prišli do podatka, da pri krivolovu z 20-letnikom sodeluje 62-letni moški, ki prav tako prihaja z območja Upravne enote Dravograd. Zaradi tega so policisti pri obeh opravili hišni preiskavi in zasegli pripomočke za nezakonit lov, meso divjadi ter puško z daljnogledom.

Zoper oba osumljenca so podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nezakonitega lova po 342. členu Kazenskega zakonika. Grozi jima denarna kazen oziroma zapor do dveh let.

M.I.