V torek zvečer  je po poročanju skandal24.si prizadela družino male Sofije, stare komaj tri mesece tragedija. V prometni nesreči je umrl njen očka Aljaž, star je bil le 26 let. Po poročanju novice.svet24.si so celjske policiste o prometni nesreči na štajerski avtocesti od izvoza Celje Center proti Lopati obvestili policisti nekaj pred 22. uro. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik osebnega vozila izgubil nadzor nad vozilom. Drsel je po varnostni ograji, zapeljal z vozišča, trčil v brežino in se prevrnil na streho.

Z akcijo zbiranja pomoči za dojenčico in njeno mamico Evo je pričelo Združenje voznikov Slovenije. Akcijo je sprožila Urška Ljubec, katera je na facebooku obvestila uporabnike kako lahko pomagajo. Zbrane donacije bodo predali družini pokojnega Aljaža. Na facebooku so zapisali:

“Spoštovani šoferji in šoferke. Kot vas večina ve nam je cesta vzela še eno mlado življenje. V torek zvečer smo v prometni nesreči izgubili Aljaža Geršaka. Fant, ki se nam je vsem, ki smo ga imeli čast spoznati, vtisnil globoko v srce, je za seboj pustil tri mesece staro hčerkico Sofijo in njeno mlado mamico Evo.

V takšnih situacijah se mi zdi prav, da stopimo skupaj in pokažemo kako enotni znamo biti. Pokažimo da naša srca bijejo kot eno in da nas je cesta združila v dobrem in slabem. Sama vas v sodelovanju s šoferskimi kolegi vljudno naprošam za pomoč mali deklici Sofiji,” je na svojem Facebook profilu zapisala Urška Ljubec.

Denar lahko nakažete na SI56 0297 1244 5831 448 (Peter Šibilja, Cesta na grad 5 Sevnica) do torka/srede. Takrat se bo predal v roke družini. Pod namen prosim navedite “Donacija za Sofijo”.

 

Vir. skandal24.si , Foto: facebook

M.I.