Trump obljublja, da Amerika nikoli ne bo socialistična

Združene države Amerike se pogrezajo v kulturno vojno. Letošnje volitve bodo brutalen spopad dveh konceptov. Bidenov tabor napoveduje korenite levičarske reforme, Trump pa na drugi strani obljublja, da tega nikoli ne bo dopustil.

 

Združene države Amerike se vse bolj pogrezajo v pravo kulturno vojno. V letošnjem volilnem letu so strasti razvnete do konca in Trumpov najverjetnejši nasprotnik v tekmi za Belo hišo Joe Biden je že skoraj popolnoma odvrgel podobo »umirjenega centrističnega« kandidata, ki jo je do zdaj negoval, in se pomika v svojih izjavah vse bolj v levo. Še več, njegov novi najboljši prijatelj je postal njegov donedavni tekmec za demokratsko nominacijo Bernie Sanders in po poročanjih medijev zdaj družno snujeta reforme, ki se jih bo Biden lotil »prvega dne, ko pride v Belo hišo«. Prav vse so levo radikalne, denimo zahteva po obveznem članstvu vseh ameriških delavcev v sindikatih, po odprtju meja in naturalizaciji vseh ilegalnih migrantov in kakopak agresivna promocija LGBT ter multikulturalizma v vseh porah ameriške družbe, vključno z državno upravo, vojsko in cerkvami. Levica že napoveduje, da bo Biden »najbolj socialistični predsednik vseh časov, ki bo razmontiral kapitalistični sistem«.

V obrambo ameriškega načina življenja

Ameriški predsednik Donald Trump na drugi srani napoveduje, da bo vpregel vse svoje moči, da prepreči uvedbo socializma v ZDA. V svojem četrtojulijskem prazničnem nagovoru na gori Rushmore je tako dejal: »Obsodili bomo to nevarno gibanje, zavarovali svoje otroke in končali ta radikalni napad ter ohranili naš ameriški način življenja. V naših šolah, naših redakcijah, celo v upravnih dvoranah je navzoč nov skrajno levi fašizem, ki zahteva absolutno zvestobo. Če ne govorite njegovega jezika, ne izvajate njegovih obredov, recitirate njegove mantre in sledite njegovim zapovedim, vas bodo cenzurirali, izgnali, uvrstili na črni seznam, preganjali in kaznovali.

Pri nas se to ne bo zgodilo. Ne bo pomote, ta levičarska kulturna revolucija je zasnovana tako, da bo strmoglavila ameriško revolucijo. S tem bi uničili tisto civilizacijo, ki je na milijarde ljudi rešila pred revščino, boleznimi, nasiljem in lakoto, kar je človeštvo dvignilo v nove višine dosežkov, odkritij in napredka. Da bi to omogočili, so odločeni, da bodo podrli vsak kip, simbol v spomin na našo nacionalno dediščino. Vedno večja je nevarnost, ki grozi blagoslovljenim stvarem, za katere so se naši predniki tako močno bojevali, se bojevali, da so izkrvaveli. Naš narod je priča neusmiljeni kampanji, ki želi izbrisati našo zgodovino, obrekuje naše junake, želi izbrisati naše vrednote in indoktrinirati naše otroke. Jezna drhal poskuša porušiti kipe naših ustanoviteljev, naše najsvetejše spomenike in sprostiti val nasilnega kriminala v naših mestih.«

Obeta se brutalna kampanja

Glede na napovedi, ki prihajajo iz obeh taborov, se torej letošnjo jesen obeta brutalna volilna kampanja, v kateri se bosta glavna kandidata za predsedniški položaj bodla okoli cele vrste vprašanj, a vendar se bo v končni fazi vse skupaj zreduciralo na eno samo najpomembnejše vprašanje − ali bodo ZDA ostale branik kapitalizma ali pa se bodo spremenile v socialistično greznico.

Avtor Bogdan Sajovic, članek je bil prvotno objavljen tukaj.