Tudi državna sekretarka Tina Seršen “pogrnila” na izpitu primernega obnašanja za funkcijo, ki jo opravlja

Foto: Zajem zaslona Twitter / Bojan Požar

Obnašanje, ki se ne pritiče funkcijam katere posamezniki opravljajo, se je po predsednici državnega zbora, poslancem ministrom, sedaj preselilo še na državne sekretarje? Tako je na nedavni konferenci o energetiki Tina Seršen zadolžena za področje energetike na Ministrstvu za okolje in prostor “poskrbela” za primer neprimernega obnašanja na funkciji, ki jo opravlja.

Tako je novinar Bojan Požar objavil kratek pregled njenega nastopa na omenjeni konferenci. Tako je denimo želela od gospodarstvenikov pridobiti zagotovila, da ne glede na cene energentov v prihodnje ne bodo zahtevali oziroma pričakovali pomoči države.  V svojem nastopu se ni mogla niti izogniti polemikam okoli 2. svetovne vojne ter nasprotovanja gradnji NEK 2, ker naj bi bili danes standardi drugačni kot v 70. letih, ko se je gradil NEK 1.

Ko je državna sekretarka prejela iz občinstva nasprotovanje svojih stališč, je ta arogantno zahtevala, da se ji pusti predstaviti njena stališča. Hkrati je prisotne obtožila enoumja in samo ona naj bi imel drugačna stališča kot prisotni v dvorani. Poslanec SDS Andrej Kosi je tak nastop pospremil z besedami: “Obnašanje državne sekretarke pove vse o aktualni vladi.”

Vir: Twitter