V Sloveniji monopolni mediji v rokah tranzicijske levice zelo radi moralizirajo o človekovih pravicah, o kratenju svobode govora, pritiskih na medije in druge pravljice, s katerimi manipulirajo v slovenski javnosti. A na drugi strani obstaja poniževanje vseh tistih, ki izhajajo iz tradicionalne vzgoje in so pripadniki krščanske veroizpovedi. V preteklosti smo v našem mediju že poročali o vandalizmu in uničevanju krščanskih cerkva, o božični čestitki “Vesel božič, umazane živali” nekdanjega sekretarja na ministrstvu za izobraževanje znanost in šport ter vplivnega člana SD dr. Jerneja Štromajerja. Nov incident se je zgodil tudi na dogodku Pohod za življenje, kjer so udeleženci izrazili nasprotovanje splavu. Dogodek so hotele prekiniti radikalne članice Antifa in sprožiti konflikt, a jim ni uspelo. Na svetovnem spletu pa je žrtev postala avtorica kulinaričnega bloga “Sladko slane brbončice” Selma Bizjak.

Presenečena sem nad tem, da si ljudje, ki so se preselili k nam in smo jih sprejeli medse, drznejo žaliti in uničevati naše vrednote in tradicijo, našo vero ter obsojati mene zaradi mojega imena, na katerega sem ponosna in me označevati z naturalizirano ćefurko in muslimanko. Sama spoštujem vse narode, kulture in vere dokler drugi spoštujejo mene in mojo vero, kulturo ter mojo domovino. Sama ljudi ne ločujem ne po barvi, ne po narodnosti, ne po veri,” se je na naša vprašanje o šikaniranju njenega imena oglasila kulinarična blogerka Selma Bizjak.

Vzrok za spor je bilo sporočilo svetovne popotnice Ande Arko, ki se je razburjala nad tradicionalnim zvonjenjem zvonov iz cerkva po Sloveniji. Na njeno sporočilo ji je utemeljeno odgovorila Bizjakova, da v Sloveniji že od nekdaj zvonijo zvonovi. Opozorila jo je, da gre za slovensko tradicijo in vero posameznikov v Boga. “To je naša vera in naša tradicija. Ko sem bila službeno v Bosni je dol z minareta tulil že po 4. uri. Pa se nisem nikamor pritoževala. Na njihovem ozemlju, njihove navade. Zvonovi zvonite!”

 

Avtor Luka Perš, več lahko vidite tukaj, kjer je bil članek prvotno objavljen.