Tudi na Frankolovem so učenci ob pomoči učiteljev in staršev pokazali čut do sočloveka

Foto: Branko Dragar

Kljub temu, da v teh dneh naši šolarji uživajo v času brezskrbnosti in bodo poskušali v času počitnic užtiti vse sadove jesenke radosti, se nam je zdelo pomembno, da poročamo kako so se s svojim udejstvovanjem učenci OŠ Antona Bezenška Frankolovo izkazali pri pomoči sočloveku.

Otroci so si zadnji ponedeljek pred počitnicami v popoldanskem času popestrili s kostanjevim piknikom. Šolski sklad Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo je za učence in starše pripravil prijetno druženje, na katerem so vsi zbrani zbirali prostovoljne prispevke, da bodo lahko svojim učencem iz socialno ogroženih družin omogočili obisk šole v naravi, pomagali pri plačilu prehrane, dejavnostih, ki se izvajajo v okviru nadstandardnega programa, nekaj sredstev pa bo namenjenih tudi za nakup knjig za šolsko knjižnico.

Foto: Branko Dragar

Pripravili so tudi srečelov za katerega je bilo tudi največje zanimanje in katerega so omogočila posamezna podjetja, ki so velikodušno darovala predmete, ki so jih lahko potem namenili za nagrade na srečelovu. Na prireditvi sta se izkazala tudi člana šolskega sklada g. Zoran in g. Blaž, ki sta spekla veliko kostanja, ki so ga nabrali učenci. Veselje na obraz vseh obiskovalcev sta narisali  tudi ga. Gizela in ga. Brigita s svojim odličnim jabolčnim zavitkom, ki je vsem šel še kako v tek. Samo druženje so organizatorji popestrili z raznimi igrami, kjer so sodelovali tako starši kot učenci, ki so pričarali pravo tekmovalno vzdušje. Učenci so poskrbeli za odlično glasbo.

M.I.