Tudi nad celjsko bolnišnico in Domom upokojencev Šmarje pri Jelšah v znak zahvale prelet vojaških letal

Časovnica preleta letal čez Slovenijo.

Ob koncu epidemije novega koronavirusa se bodo vsem, ki so se z njim na takšen ali drugačen način borili, poklonili predstavniki slovenske in ameriške vojske. Zgodaj popoldne bodo namreč s posebnim letalskim preletom izrazili simbolično zahvalo medicinskemu osebju, članom civilne zaščite in prostovoljcem. Ob tem bodo policijske patrulje ob bolnišnicah v času preleta le-tega pospremili s sirenami in modrimi lučmi.

Prelet vojaških letal pilatus in F-16 se bo zgodil tudi nad Splošno bolnišnico Celje in Domom upokojencev Šmarje pri Jelšah. Vojaška letala bodo letela tudi na preostalimi bolnišnicami v Sloveniji in ustanovami, v katerih so se borili s koronavirusom. Šlo bo za okoli 1 uro in 20 minut dolg prelet države.

Vlada je z današnjim dnem preklicala epidemijo koronavirusa, ki je trajala od 12. marca. Kljub preklicu veljajo še vedno nekatere omejitve, med drugimi bodo ob nedeljah in praznikih še vedno ostale zaprte trgovine. Z današnjim dnem se odpirajo večji nastanitveni kompleksi, fitnesi, wellness centri in bazeni. V šole se vračajo učenci 4. in 5. razredov, kateri se bodo pridružili vrstnikom iz 1., 2., 3., in 9. razreda. V sredo se bodo v šole vrnili še preostali osnovnošolci. Z današnjim dnem so dovoljene tudi prireditve na katerih je lahko do 200 oseb.

M.I.