V članku “Jagros izbran med najboljših 100 podjetij lanskega leta. Zelo blizu tudi Ahac” objavljenem na kozjansko.info lahko beremo, da je na lestvici 101 najboljših podjetij v Sloveniji, ki jo pripravlja časnik Finance, prvo mesto zasedlo celjsko podjetje Zlatarna Celje, ki je v lasti družine Albreht. Še nekaj podjetij s Celjskega se je znašlo na lestvici, in sicer Cinkarna Celje, Frutarom Etol, Pivovarna Laško, Štore Steel, VOC Celje, Jagors, Elektro Celje. Za las je lestvico najboljših zgrešilo podjetje Ahaca, revija Manager pa je podjetje kljub temu posebej izpostavilo.

Podjetje Jagros v zadnjih letih velja za najmočnejšega gospodarskega igralca Kozjanskega in Obsotelja. Krepko preko 120 milijonov evrov prihodkov ustvarja podjetje in okoli 7 milijonov čistega dobička letno. Podjetje zaposluje skoraj 600 ljudi. Svojo mrežo poslovalnic podjetje Jagros širi iz leta v leto, premore že 41 poslovalnic. Franc Jager je vodenje poslov predal svojim sinovom, zadnja leta je bil tudi redno uvrščen na lestvico 100 najbogatejših Slovencev. Tudi šentjursko podjetje Ahac, v lasti Romana Moškotevca je med podjetji, ki so bila lani najboljša.

Lastniku podjetja je uvrstitev na lestvico TOP 101 letos ušla, vendar je resen kandidat, da se s takšnim tempom rasti uvrsti prihodnje leto.

Že približno četrt stoletja se v podjetju Ahac d.o.o. ukvarjajo z uvozom priznanih blagovnih znamk pijač in živil, pred slabim desetletjem so se razširili še v proizvodnjo vložnin pod blagovno znamko Droga ter pred štirimi leti v proizvodnjo tehničnih aparatov blagovne znamke Iskra. Lani je podjetje ustvarilo 47,6 milijona evrov prihodkov, kar je 13 odstotkov več kot leta 2017. Na okrog 1,2 milijona evrov je zrasel dobiček, zrasel je za 24 odstotkov.

Svoje trgovsko podjetje je Roman Moškotevc začel graditi po letu 1991, ko se je v Sloveniji začel razmah podjetništva.  Druga za drugo so takrat odpirale vrata majhne trgovine in gostilne, ki so imele težave z ažurno dostavo blaga, ker grosisti zanje in za njihove želje velikokrat niso imeli dovolj posluha. Roman Moškotevc je v tem videl svojo priložnost ter se je začel ukvarjati z brezalkoholnimi in alkoholnimi pijačami. Ko je grosistični posel zrasel, se je lotil še zastopstva tujih blagovnih znamk pijač in živil ter začel trkati na vrata  velikih trgovcev. Na naše trgovske police je bilo pivo Veltins istoimenske nemške pivovarne ena prvih znamk, še večji poslovni met mu je uspel s češkim pivom znamke Staropramen, s katerim družba Ahac ustvari kar tretjino prihodkov. Kasneje je ponudbo razširil še s čipsi, krekerji, sadnimi sirupi, kompoti ter drugim blagom tujih proizvajalcev in začel izdelovati energijski napitek Bulldog. Avstrijski Spar je bil eden prvih trgovcev, ki mu je odprl vrata, danes sodeluje tudi z Mercatorjem, Tušem, Leclercom, Hoferjem ter drugimi velikimi trgovskimi verigami, v reviji Manager so še zapisali, da sodeluje tudi z naftnima trgovcema Petrolom in OMV.

Članek “Jagros izbran med najboljših 100 podjetij lanskega leta. Zelo blizu tudi Ahac” je dosegljiv tukaj: https://kozjansko.info/2019/06/jagros-izbran-med-najboljsih-100-podjetij-lanskega-leta-zelo-blizu-tudi-ahac/