Tudi v Celju duh največjega športnega dogodka – slovenska olimpijska bakla prihaja v knežje mesto

Foto: MOC

Pred letošnjim največjim športnim dogodkom, olimpijskimi igrami, po Sloveniji že dober mesec potuje slovenska olimpijska bakla, ki v času do začetka letošnjih poletnih olimpijskih iger pomaga širiti vrednote ter duh olimpizma, povezovati ljudi iz vseh koncev države in navduševati vse ljubitelje športa. V sredo, 29. maja, bo obiskala tudi Celje, nosilci bakle pa bodo tudi številni nekdanji izjemni športniki in olimpijc, so sporočili z MOC-a

Tri mesece dolga pot slovenske olimpijske bakle se je začela aprila, z njo pa si želijo na Olimpijskem komiteju Slovenije našim športnikom in športnicam, ki bodo v času iger zastopali barve Slovenije, vliti dodano moč in motivacijo pred nastopom na največjem športnem dogodku sveta. Skupno bo baklo v času pred olimpijskimi igrami nosilo približno 10 tisoč športnih navdušencev vseh generacij, v njeno popotovanje pa bodo vključeni tudi številni nekdanji in sedanji vrhunski športniki in športnice, olimpijci in paraolimpijci.

Vsakdo izmed sodelujočih bo tako prispeval svoj kamenček v slovenski olimpijski mozaik vrednot, ki jih poudarja svetovno olimpijsko gibanje. Nosilci bakle bodo v tem času pretekli več kot 7 tisoč kilometrov.

V sredo, 29. maja, bo slovenska olimpijska bakla obiskala tudi Celje. Nosilci bakle bodo šolarji, predstavniki športnih društev in drugih organizacij. Pridružili se jim bodo tudi župan Mestne občine Celje Matija Kovač ter nekdanji izjemni celjski športniki in športnice Tina Trstenjak, Anja Valant Velepec, Marijana Lubej, Štefan Cuk, Vlado Bojovič, Luka Žvižej in Nenad Stojaković.

Začetek prireditve bo ob 9. uri Krekovem trgu, bakla pa bo nato večkrat zaokrožila po središču mesta, in sicer od Krekovega trga mimo Tehnoparka Celje do Stanetove ulice, simbolično bodo nosilci bakle nato prečkali tudi celjsko zvezdo in se po Prešernovi ulici vrnili nazaj na uvodno izhodišče.

Vir: MOC