Tudi za RTV Slovenija nekatere teme v komentarjih neprimerne oziroma nezaželene, zato jih ne objavljajo

Foto: pixabay.com

Včeraj smo poročali, da je portal 24ur.com po okoli 30 sekundah izbrisal komentar njihovega uporabnika, ki je spraševal, kdaj bodo objavili članek o Romanu Jakiču in to, ker naj ne bi bil v skladu z njihovimi pravili.

Kot kaže tudi za nacionalno RTV Slovenija nekateri komentarji, niso primerni in jih ne želijo objavljati. Pri tem je potrebno povedati, da nikakor ne gre za žaljivo besedilo komentarja.

Kot izkazuje objava novinarja Bojana Požarja na družbenem omrežju Twitter, se je naj obrnil človek, ki mu na RTV Slovenija niso objavili komentarja o raziskavi zaupanja v tiskane medije v EU. Zato se je odločil, ker je včeraj ravno pri omenjenem novinarju videl objavo o brisanju izjav na portalu 24ur.com.

Ob tem pismu se je Bojan Požar odzval tudi na današnji zbor delavcev informativnega programa RTV Slovenija pred stavbo, kjer so protestirali zaradi spremembe programskih izhodišč za leto 2022. Požar je ob tem zapisal: “No ja, RTV Slovenija se zbirajo pred hišo, protestirajo, medtem ko jim redne plače JS tečejo naprej, če se ena njihova oddaja prestavi iz 1. na 2. program, v resnici v zavetju teme cenzurirajo vse živo. Tiste, ki jim nakazujejo denar.”

Vir: Twitter