Turistični boni – najnovejše informacije!

Foto: pixabay.com

Nova24TV poroča, da je Vlada Republike Slovenije je sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covid-19 v vrednosti kar 243,5 milijonov evrov.

Primarno je interventni zakon, ki ga je sprejela vlada usmerjen na področje turizma in gostinstva, industrije, srečanj, športa in kulture, kjer zagotavlja državno pomoč v obliki financiranja regresa za letni dopust v višini 1.024 evrov na zaposlenega, povračila stroškov industriji srečanj ter denarnega povračila v višini 25 % upravičenih stroškov filmski in avdiovizualni industriji.

Kot poroča Nova24TV so bili uvedeni novi boni v vrednosti 192,2 milijona evrov, namenjeni izboljšanju gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi. Prejeli jih bodo vsi državljani in sicer odrasli v višini 100 evrov, mladoletne osebe pa v višini 50 evrov. Obenem so se spremenili tudi pogoji za unovčenje lanskih turističnih bonov na način, da jih državljani lahko unovčijo tudi pri sezonskih ponudnikih namestitev in pri tistih, ki so svoja vrata odprla v letošnjem letu.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV