V včerajšnji Tarči je voditeljica Erika Žnidaršič gostila predsednike oziroma vodilne člane strank, vendar pa vse stranke v oddaji niso bile zastopane. Aleša Hojsa, predstavnika stranke SDS, so namreč zavrnili. Pred dvema tednoma je notranji minister Hojs snovalce Tarče popolnoma osmešil, zato so se ga očitno bali imeti ponovno v oddaji. Prav tako ni bilo Zmaga Jelinčiča in ni znano, ali so ga sploh povabili. Oddaja je bila izrazito osredotočena na napad sedanje vlade in koalicijskih strank.

V Tarčo, ob 20. uri, vabljeni predsedniki ali vodilni: SDS-a, SMC-ja, DeSUS-a, NSi-ja, LMŠ-ja, SAB-a in SD-ja. Se vidimo!” je zapisala RTV Slovenija na Twitterju. Vendar pa so si kaj hitro premislili, ko so ugotovili, da so se v Slovenski demokratski stranki odločili poslati Aleša Hojsa. Voditeljica Erika Žnidaršič je na začetku oddaje povedala, da sta bila povabljena tudi Janez Janša in Zdravko Počivalšek, ki pa se povabilu žal nista odzvala. Ni pa razložila, zakaj ni želela sprejeti predstavnika stranke SDS, Hojsa. Glede na to, da je bila Tarča na sporedu dan pred interpelacijo zoper notranjega ministra, bi bila njegova udeležba več kot primerna. Vendar pa avtorji oddaje pred 14 dnevi očitno spoznali, da je Hojs lažja tarča Tarče, če nima možnosti priti do besede.

Še pred začetkom televizijske oddaje je predsednik vlade Janez Janša na Twitterju navrgel Tarči: “Slišim, da so se v Tarči ustrašili predstavnika SDS, člana Izvršnega odbora SDS Aleša Hojsa in mu preprečujejo nastop. Tovarišice iz RTV Slovenije si sedaj jemljejo celo pravico, da one odločajo, kdo bo zastopal stranko.

Avtorica Sara Kovač, več lahko vidite tukaj.