Učitelji povabljeni na protivladni protest s strani sindikata SVIZ

Branimir Štrukelj. (foto: Nova24TV)

Jutri je petek in v Ljubljani bo protest. Kot piše Nova24TV bo med osrednjimi protagonisti nekdanji zet Milana Kučana ter nadzornik v Jamnikovi Modri Zavarovalnici, podpornik Levice Branimir Štrukelj. Vsem učiteljem je namreč SVIZ poslal vabila, udeležence pa vabijo na podlagi »prostovoljstva« in opozarjajo pred provokacijami.

Po poročanju Nove24TV so v uredništvo prejeli vabilo, ki ga je učiteljica prejela s strani sindikata SVIZ, v vabilu piše, da se lahko vsi člani udeležijo jutrišnjega protesta prostovoljno. Na protestu bodo sodelovali kot organizacija civilne družbe, “kot reprezentativen sindikat in član Konfederacije sindikatov javnega sektorja.”

Besedilo SVIZ-a za petkov protivladni protest. (Foto: Bralec Nova24TV)

Jutri se bo protest pričel na Prešernovem trgu ob 18. uri ter udeležba na protestu je »prostovoljna«, poroča Nova24TV. Kasneje se bo dogajanje preselilo na Trg republike. Na protestu bodo osrednji govorci predstavniki centralnega KSJS in eden od teh govorcev bo tudi Štrukelj. Sindikalisti bodo z akcijo pričeli že ob 17.30 uri na Kongresnem trgu, tako pišejo v nadaljevanju.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV