V  Jeruzalemu so od 29. julija do 3. avgusta potekale 52. mednarodne igre šolarjev na katerih je sodelovalo tudi 11 otrok in 4 trenerji iz celjskih športnih klubov. Na igrah sodelujejo otroci stari med 12 in 15 let. Na igrah potekajo tekmovanja v odbojki, tenisu, plavanju, ulični košarki 3×3, judu, nogometu, sabljanju, košarki in atletiki.

Na letošnjih igrah je imelo svoje predstavnike 69 mest iz 29-ih držav, tako, da je na igrah nastopilo 1500 otrok. Za Celje so nastopali predstavniki AD Kladivarja, plavalnega kluba DVŠ Posejdon in dveh judo klubov Ivo Reva in Zʼdežele Sankaku. Odlično sta nastopila judoist Maj Juršič, ki je v kategoriji do 81 kilogramov osvojil srebrno odličje in Bor Bauman, ki je srebrno odličje osvojil v teku na 1500 metrov. V finalu je nastopila tudi tekačica na 800 metrov Daša Krajnc, ki si poleg plavalcev, ki so v močni konkurenci dosegli nekaj osebnih rekordov zaslužijo vse pohvale za svoje nastope v Jeruzalemu.

Tekmovalce so v Jeruzalemu s tribun spodbujali tudi celjski župan Bojan Šrot, podpredsednik Mednarodnih iger šolarjev Igor Topole, direktor pokrajinskega muzeja Celje Stane Rozman in kustos Damir Žerić, ki je pripravil tudi razstavo ob 50. obletnici Mednarodnih iger šolarjev, ker je prva tovrstna prireditev potekala ravno v Celju.

Država Izrael in mesto Jeruzalem sta se letos izkazala kot zelo gostoljubna, prav tako so igre letos potekale na zelo visokem nivoju.

 

M.I.