Ukrepi v Gorenju že kažejo rezultate: povečana naročila, junij prvi dobičkonosni mesec leta 2020, zato bodo za izboljšanje delovne učinkovitosti uporabili mehke metode

Foto: Gorenje

Velenje 14. julij 2020 – Iz Gorenja Velenje sporočajo, da so v zadnjih tednih pridobili večje število naročil za avgust, september in oktober. To je po njihovem mnenju posledica številnih ukrepov, ki jih je vodstvo sprejelo v luči prilagajanja razmeram, ki so nastale zaradi epidemije koronavirusa. Ukrepi so se kot pozitivni pokali že v mesecu juniju, ko je bil za podjetje prvi dobičkonosni mesec.

Podjetje zaradi epidemije vseeno v prvem polletju beleži negativem poslovni rezultat in hkai ugotavljajo, darazmere na trgu še vedno ostajajo negotove. Kot mnoga podjetja tudi Gorenje ni bilo soočeno s tako nepredvidljivim in hitro spremenljivijočimi razmerami na gospodarskem trgu.

Ob tem v podjetju zagotavljajo, da bodo za izboljšanje delovne učinkovitosti uporabili mehke metode. Tukaj imajo v mislih predvsem reševanje težav s presežnimi delavci v štirih družbah v Sloveniji, ki so se pojavili zaradi epidemije in posledično spremenjenih razmer na gospodarskem trgu.

M.I.