Umrl je legendarni skladatelj zabavne glasbe in dirigent Mojmir Sepe, so sporočili iz družinskega kroga, poroča portal e-maribor.

Preminil je na božični večer, star je bil 90 let. Bil je med začetniki slovenske zabavne glasbe ter vseskozi njen aktivni ustvarjalec in poustvarjalec. Tesno je bil povezan s Slovensko popevko.

Rodil se je 11. julija 1930 v Črni na Koroškem. Maturiral je leta 1949 na gimnaziji v Celju, na Akademiji za glasbo v Ljubljani pa je študiral klavir in trobento. Glasbeno kariero je začel leta 1950 kot trobentar pri Plesnem orkestru radia Ljubljana. Njegova glasbena nagnjenja izhajajo iz jazza in swinga.

V zakladnico slovenskih zimzelenih melodij je prispeval skladbe, kot so Poletna noč, Zemlja pleše, Brez besed, Med iskrenimi ljudmi, Malokdaj se srečava, S teboj, Pridi, dala ti bom cvet, Uspavanka za mrtve vagabunde, Ribič, ribič me je ujel, Ljubi, ljubi, ljubi in Pismo za Mary Brown. Številne so bile nagrajene festivalih, med drugim v Opatiji in na Slovenski popevki na Bledu, kjer je redno sodeloval kot dirigent in avtor.

Njegova žena je bila priznana slovenska popevkarica, Majda Sepe, njegova hči pa ena prvih slovenskih režiserk in scenaristka Polona Sepe.

Vir: wikipedia in e-maribor.