Upokojence zanima, če minister Luka Mesec s svojo politiko izvaja genocid nad njimi?

Protest upokojencev v Ljubljani. (Foto: Twitter / Ana Karantanska)

Doslej je Robert golob s svojo ministrsko ekipo dokaj dobro prikrival mačehovski odnos do upokojencev. Če je na eni strani vlada Janeza Janše v času zdravstvene in gospodarske krize veliko skrb namenila upokojencem, je danes kot vse kaže na drugi strani vlada Roberta Goloba pozabila na njih.

Doslej so takšen mačehovski odnos do upokojencev uspešno prekrivali tudi s pomočjo osrednjih medijev, katerim se ta tema ni zdela ravno pomembna. Kljub dejstvu, da je vladi na treh shodih, ki se jih je vsakič udeležilo več ko 30 tisoč upokojencev bilo jasno pokazano, da prezira upokojence, so osrednji mediji modro prikrili to resnico.

Vendar kot kaže je sedaj ušel duh iz steklenice in tudi mediji izrazito naklonjeni trenutni vladi, ne morejo več prikriti zaskrbljujočega položaja upokojencev pod Golobovo vlado. Tako je denimo sedaj že Večer spoznal, da nekateri upokojenci pod Golobom dejansko životarijo. Celo v samem naslovu so priznali, da se upokojenci srečujejo s težavo enega kosila za dva dni ter kupovanjem starega kruha.

Ob vseh teh dejstvih pa upokojenci nenazadnje ministra za delo Luko Mesca sprašujejo, če morda izvaja genocid nad njimi? Vse to kaže, da lahko vlada na četrtem protestu upokojencev pričakuje še večjo udeležbo in dodatna pojasnila zakaj so upokojenci z njo nezadovoljni.

Vir: Twitter