Upokojenci ali ste vedeli, da bo Golob vsakemu sodniku dal še eno pokojnino?

Robert Golob in Sodni svet. Foto: Twitter (Vlada RS)

Vlada Roberta Goloba z vsaki svojim dejanjem vse bolj pod vprašanje postavlja delitev oblasti, ki bi jo naj imeli v Sloveniji. Kot kaže se je ta meja sedaj pričela brisati tudi v primeru sodne veje oblast, saj smo bili priča, da se je predsednik vlade udeležil seje Sodnega sveta in tudi občnega zbora Slovenskega sodnega društva.

Po mnenju novinarja Vinka Vasleta takšna ravnanja kažejo, da dejansko pogovori potekajo na 4 oči, pri tem pa je še kako nenavadno, da sodeluje sam predsednik vlade. Po Ustavi RS bi namreč morala biti sodna veja oblasti ločena od izvršilne oblasti.

Kar pri vsem tem tudi bode v oči je, da je premier sodnikom obljubil dodatnih 600 evrov k plači. Pri takšnem postopanju se pod vprašaj postavlja zakonska podlaga za takšno odločitev ter kaj to pomeni za plačni sistem v javnem sektorju. “Slišim, da bo vsak sodnik, tožilec ipd. dobil 600€ dodatka k plači. A to se vladar lahko odloči kar tako, po svoji dobrotljivosti, ali potrebuje kakšno zakonsko podlago? Vsaj za rušenje plačnih razmerij. Sem prepričan, da bi še kdo imel 600€ zraven. Ali pa 1000€,” je opozoril Žiga Turk.

“Upokojenci. Vsakemu zaposlenemu sodniku in tožilcu je golob dal še eno pokojnino. Vsak mesec. Za vas pa nima. Ulice vabijo,” se glasijo zapisi na socialnih omrežjih ob takšnih informacijah.

Vir: Twitter